Wandelroutes

Olst-Wijhe is prachtig, beleef het zelf en kom wandelen! Een stevige wandeling door de uiterwaarden? Lekker uitwaaien in het afwisselende waterlandschap langs de IJssel? Dwars door de pittoreske dorpjes? Met deze wandelroutes ontdek je de mooiste plekken van de regio Salland! Er zijn talloze routes hieronder een selectie. Ook zijn er bij onze Tourist Info punten verschillende wandelkaarten te koop.

Bekijk de wandel activiteiten in onze agenda.


Ommetje Boerhaar - 5 of 6,5 km

Ommetje Boerhaar - 5 of 6,5 km

Het ommetje Boerhaar laat u genieten van akkers, weilanden, weteringen en de prachtige boerderijen die volop aanwezig zijn in deze omgeving. Het startpunt van het ommetje Boerhaar is tegenover de kerk (Boerhaar 16) waar u kunt kiezen voor de route van 5 km of 6,5 km.

Klik hier voor de folderOmmetje Wesepe - 5 km

Ommetje Wesepe - 5 km

Het ommetje Wesepe loopt door een typisch Sallands cultuurlandschap. U kunt genieten van grote uitgestrekte velden, zandpaden, houtwallen en oude boerenhoeven. De route start vanaf de Scholtensweg en neemt u mee door een prachtig gebied van Wesepe.
Klik hier voor de folderOmmetje Welsum - 7 km

Ommetje Welsum - 7 km

Ommetje Welsum is een wandeling door het rivierenlandschap bij Welsum. Kenmerkende IJsselhoeven en mooie vergezichten wisselen elkaar hier af. Langs de IJssel zult u prachtige uiterwaarden tegen komen, en via de dijk zult u Welsum verder verkennen.

Klik hier voor de folderRondom Den Nul - 8,4 km

Rondom Den Nul - 8,4 km

Deze wandeling gaat door deze Sallandse jungle. Afhankelijk van de waterstanden in de IJssel is het raadzaam je schoenen te ruilen voor laarzen. Het handigste startpunt is het informatiecentrum IJssel, uitstekend per bus bereikbaar én er zijn bovendien voldoende parkeerplaatsen.

Bekijk hier de kaartRondom Olst - 21 km

Rondom Olst - 21 km

Een wandelroute door een bijzonder fraai en gevarieerd buitengebied van Olst. Het knusse dorp wordt omgeven door zowel de IJssel als door bossen en er is ook nog plaats voor diverse voormalige havezaten.

Bekijk hier de kaartRondom Wijhe - 24 km

Rondom Wijhe - 24 km

Met de route ‘Rondom Wijhe’ maakt u een prachtige wandeling langs en zelfs door de uiterwaarden. Paarden, koeien en allerlei vogelsoorten zijn hier uw trouwe metgezellen. Geniet met volle teugen.

Bekijk hier de kaartDen Nul-Windesheim - 17,7 km

Den Nul-Windesheim - 17,7 km

Deze route is een gedeelte van het Hanzestedenpad en loopt door de IJsselvallei. Door de eeuwen heen ontstonden er langgerekte zones van kleiputten en tichelgater, waarin zich kleine plassen vormden.

Bekijk hier de volledige beschrijvingWijhe-Heino - 18,2 km

Wijhe-Heino - 18,2 km

Met deze wandeling loopt u vanaf NS-station Wijhe naar NS-station Heino via een prachtig gebied. Met het laatste deel van de wandeling wandelt u door de schilderachtige landerijen van 't Nijenhuis met zijn fraaie kasteel.

Bekijk hier de kaart

Bekijk hier de volledige beschrijvingLiteraire wandeling door Olst - 3,5 km

Literaire wandeling door Olst - 3,5 km

Bij deze wandeling hoort een mp3 bestand die u uitleg geeft over de prachtige pleisterplaatsen die u tijdens deze wandelroute gaat bezichtigen.

Bekijk de kaart
Download hier de MP3 bestandenBetaalde wandelroutes

Betaalde wandelroutes

Hieronder vindt u wandelroutes waar u een route of een app bij kunt kopen.

Het mooiste van Noordwest Overijssel - 14 km